Op vakantie naar Umbrië

Overweeg je om op vakantie te gaan naar Italië en ben je benieuwd naar de echte cultuur, het heerlijke eten, de mooie landschappen en de bijzondere gastvrijheid? Umbrië is een regio waar je misschien nog niet snel aan dacht maar daar komt misschien vanaf nu wel verandering in.

Umbrië is een prachtige streek om naartoe te gaan op vakantie. Deze regio kenmerkt zich door het prachtige heuvelachtige landschap, de mooie cipressen en de middeleeuwse dorpjes en steden. En natuurlijk niet te vergeten het bijzonder lekkere eten!

Ook voor de kinderen kan Umbrië een prachtig mooie vakantie zijn. Want kies je ervoor om naar een camping te gaan (bijvoorbeeld rondom het meer van Trasimeno) dan heb je volop vermaak voor de kinderen en profiteer je van het feit dat het een unieke uitvalsbasis is om leuke uitstapjes te maken in de omgeving.

Het meer van Trasimeno is van oorsprong een vissersmeer maar je kunt hier ook lekker in zwemmen, kanoën, windsurfen, een boottocht maken of gewoon lekker genieten aan de oevers van het meer op een van de campings in Umbrië.

Mooie plekken om te bezoeken zijn bijvoorbeeld Assisi, Perugia, Cortona maar ook zijn er leuke plaatsjes rondom het meer van Trasimeno. Zoals Castiglione del Lago, Passignano, Tuoro en nog veel meer.

Ik zou zeggen twijfel niet langer en ontdek wat Umbrië allemaal te bieden heeft. En je zult versteld staan!